Blankt Papir Press
IMG_0439.jpg

Fotografisk Adventskalender 2017

Blankt Papir er en kunstnerisk platform centreret i workshops, bogkunst og udgivelse, kreativitet og æstetik.

 
Adventskalender
 
 

Blankt Papirs fotografiske adventskalender 2017 indeholder 4 pakker med nutidigt dansk kunstfotografi.

Pakkerne kan indeholde alt fra et print til et håndsyet fotografisk zine til en plakat. Vi har udvalgt fire samtidige fotografisk kunstnere til at deltage i adventskalenderen, som vi afslører én for én her på siden. Der er spirende foto-frø og mere erfarne foto-kræfter, men sammen udgør de en farlig fotografisk cocktail. 

Da vi ligger hjerte og sjæl i alt vi laver, tror vi på kvalitet over kvantitet og dermed små oplag. Det gør tingene mere værd for både afsender og  modtager - og er det ikke det julen handler om? Alle pakkerne har derfor et maks oplag på 24 og bliver nummereret og signeret af kunstneren.

 
 

Julie Mika- Runa

"At fotografere er for mig en måde at bearbejde, undersøge og fortælle, hvordan jeg oplever min virkelighed af verden."

Julie laver projekter, som gerne er et aftryk af en følelse, et indtryk eller et minde om noget, som hun har oplevet. Det er personligt, ærligt og farverigt, og vi elsker taktiliteten i hendes billeder, som skaber kriblen i fingrene.

Julie er uddannet fra Fotoskolen Fatamorgana i 2013.

Natasha Post Penaguião

"Vi er alle mennesker med et regelsæt indeni, der gør det nemmere for os at forstå hinanden. Men nogle gange skal man om bag regelsættet og ind til grundkernen, for at kunne se mere klart."

At fange følelserne og indkapsle en stemning, der inviterer ind i et visuelt univers, som ord ikke kan ramme, er Natashas redskab til at inspirere og oplyse. Hun er for tiden optaget af alderdom, og den måde vi forholder os til den på.

Natasha er uddannet fra Fotoskolen Fatamorgana, og I kan se mere af Natashas arbejde her.

Lise Saxtrup

"Jeg er optaget af, hvordan vi skaber mening i, hvad vi ser og oplever. Og hvordan vi er de eneste, der skaber netop den sammenhæng, fordi vores individuelle liv er fundamentet for netop den forståelse. Jeg bliver ved med at undersøge, hvordan en følelse ser ud."

Lise eksperimenterer med lag i sit fotografi. Hun fotograferer og genfotograferer, og i dette forløb ændrer hendes fotografi karakter.

Lise er uddannet fra JH Engström og Margot Wallards Atelier Smedsby i 2017. Se mere her.

Marie Hald

"Kan man være perfekt? Jeg tror det ikke. Men vi stræber stadig efter det. Pigerne i min omgangskreds, mig selv og mine veninder. Forventningerne til os er voldsomme, og vi føler et enormt pres: Om at være rigtige, blive til noget specielt. Skille os ud og præstere. Man må ikke falde i et med mængden.”

Marie er prisvindende, succesfuld fotojournalist, men hun mærker alligevel hvad samfundet forventer af unge kvinder, og presset, som vi lægger på os selv og hinanden, interesserer Marie.

Marie er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2013. Hun har vundet en del priser for sit fotografi, og I kan læse og se mere om/af Marie her.