Blankt Papir
IMG_0143.JPG

About

Blankt Papir er en kunstnerisk platform centreret i workshops, bogkunst og udgivelse, kreativitet og æstetik. Vi arbejder med kvalitet fremfor kvantitet.

 
Håndlavede æsker
 

Blankt Papir er en kunstnerisk platform centreret i workshops, bogkunst og udgivelse, kreativitet og simplicitet. Mantraet er dybest set kvalitet over kvantitet

Ideen bag Blankt Papir udspringer fra glæden ved at skabe håndlavede fotobøger og derfra et ønske om at dele denne kærlighed med mennesker, som enten arbejder kreativt eller ønsker rum til at udleve sin kreativitet. Jo mere high tech verden omkring os bliver, jo skønnere føles det at arbejde med det sanselige og det fysiske, og jo vigtigere bliver det unikke og personlige. Det er dét Blankt Papir hjælper med. Vores mission er at motivere og inspirere, og når deltagere forlader en workshop er vores mål, at de selv kan fortsætte med at sy bøger, når de kommer hjem.

Vi er vilde med de uendelige muligheder, som fotobogsproduktion og self-publishing giver og brænder for at sprede kærligheden. Vores mission er at give rum til åbne møder, hvor alle kreative, amatører som profesionelle, kan samles og udveksle ideer og kreere.

Vores aktiviteter inkluderer workshops i bogbinding, bog-syning og æsker, men vi tilbyder også en-til-en sparring i fotobogsdesign og koncept og hjælper gerne med alt fra dummyer - et første udkast til en fotobog - til at lave en håndlavet fotobog med dine mobiltelefonbilleder. Her samarbejder vi om edit, sekvens, udtryk, layout, design, print, indbinding og valg af materialer, indtil du står med et færdigt resultat.

Blankt Papir Press er vores mikroforlag, som udgiver fotobøgerne Året, København 2018, samt i samarbejde med fotokunstnere udgiver små oplag af fotografiske, håndlavede kunstnerbøger.

Varmt velkommen.

 
 
Unknown kopi.jpg

Hvem er Blankt Papir?

 
julia mejnertsen, blankt papir.jpg

Julia Mejnertsen

Blankt Papir er et projekt startet af Julia Mejnertsen i 2017, efter hun i flere år har dygtiggjort sig indenfor håndlavede fotobøger og små håndlavede editions. I 2018 opstod det fotografiske mikroforlag Blank Papir Press.

Efter utallige besøg i Japan, hvor hun bl.a. har lært håndsyning og indbinding af bøger og æsker, savnede Julia et lignende inspirationsunivers i Danmark. I Japan fik Julia også øjnene op for de utallige måder bøger kan laves på, så deres form snakker sammen med indhold, og på den måde engagerer beskueren på en helt anden mere nærværende måde.

Julia har løbende holdt workshops på Fotoskolen Fatamorgana, KBH Film & Fotoskole, Blaa Galleri, Copenhagen Photo Festival og privat.

Ideen til Blankt Papir startede i Tokyo, hvor Julia selv har lært at elske bogkunsten, men er nu baseret i København med håb om at blive en platform, hvor mange mennesker og deres ideer kan mødes, skabe og udvikle bogkonceptet.